Pályázatok

Solymosy Óvoda játszóudvar fejlesztése

MFP-OJKJF/2022-3346411194

Solymosy Óvoda játszóudvar fejlesztése

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat „Solymosy Óvoda játszóudvar fejlesztése” elnevezésű MFP-OJKJF/2022-3346411194 azonosító számú projektje során az elnyert támogatás felhasználása hiánytalanul megtörtént, a projekt eredményesen lezárásra került.

A fejlesztés során az elavult és balesetveszélyessé vált óvodai játszóudvar játékelemei lebontásra kerültek, cseréjük megtörtént, valamint új játékok telepítése valósult meg, melyekkel színesebbé vált az udvari játékok kínálata.

A pályázati cél a kisgyermekek élményalapú fejlődési folyamatának támogatását, esztétikai környezetük javítását szolgálta.

A megvalósítás időszaka 2022.05.01-2023.10.30-ig tartott.

Az elnyert támogatás összege: 4 997 200 Ft

A projekt keretében az elbontást és a felújítást követően 6 db játékelem került telepítésre:

  • 2 db kétszemélyes mérleghinta
  • 1 db kétállású hinta
  • 1 db hatszögletű mászóvár
  • 1 db lovaskocsi ökrösszekér
  • 1 db álló forgó

A beépített eszközök megfelelnek a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak, illetve az azokkal harmonizáló magyar jogszabályoknak, szabványoknak, környezetvédelmi előírásoknak. A fejlesztés az előírásoknak megfelelően teljesítette a környezeti fenntarthatósági szempontokat. A megvalósítás során a védett természeti és kulturális értékek megőrzésére fokozottan figyeltünk, a környezeti terhelést minimalizáltuk.

A valóra vált közösségi szolgáltatás eredményeképpen az itt élő kisgyermeket nevelő családok életminősége javul, identitástudatuk erősödik, a település népességmegtartó képessége növekszik. Az újjászületett játszóudvar javítja a településképet, fokozza a vidéki kistelepülések vonzerejét. Közvetve hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez, valamint a kisgyermekes nők foglalkoztatásának javításához.

Az együttműködést minden résztvevő nyereségként könyvelheti el, hiszen közös igények, értékek és érdekek mentén valósítottuk meg a szolgáltatást. A projektben létrehozott eredmények összhangban állnak a település Helyi Esélyegyenlőségi Programjában foglalt elvárásokkal.

GYÖNGYÖSSOLYMOS KÖZSÉG

Polgármester
Asztalos Miklós

3231 Gyöngyössolymos, Szabadság út 139.

+36 37 370 511
+36 37 370 389