Pályázatok

Közösségi szolgáltatás a gyöngyössolymosi gyermekekért

LEADER helyi felhívások

A projekt címe:

Közösségi szolgáltatás a gyöngyössolymosi gyermekekért

A projekt rövid összefoglalója:

Tervezett projektünk – a térség vonzerejének, népességmegtartó képességének növelése, a településen élők életminőségének javítása, identitástudatuk erősítése céljából – a gyermekeket helyezi a középpontba.

Településünkön nincs játszótér, nincs olyan szabadtéri közösségi tér, ahol a gyermekek és szüleik értelmes és kulturált formában eltölthetnék szabadidejüket, miközben a tevékenység a fejlesztést, a szórakozást, a közösségi élet erősödését, valamint a helyi és térségi vonzerő növelését egyaránt szolgálná.

A projekt tartalmának részletes bemutatása

Tervezett projektünk során olyan szabadtéri rendezvényteret kívánunk létrehozni, mely a település legfiatalabb lakóit és szüleiket, nagyszüleiket célozza meg elsősorban.

A település egyik központi helyén található, kb. 3200 m2-es területen belül szeretnénk 200 m2 területen gyermekjátszóteret kialakítani, ahol a gyerekek és szüleik, vagy kísérőik biztonságos környezetben tölthetik el szabadidejüket. A területet eddig is játszótérként, szabadidőparkként használták a lakosok, ahol a gyerekek szaladgálhattak, labdázhattak, a fiatalok találkozóhelyként használtak.

A kialakítandó játszóteret úgy terveztük, hogy bővíthető és körbekeríthető legyen.

Jelen projektből négy játékelemet szeretnénk telepíteni.

  • 1 db torony mászókával, csúszdával
  • 1 db háromállású hintát – fészekhinta, biztonsági gyerekhinta, laphinta
  • 1 db kétszemélyes mérleghinta
  • 1 db rugós játék – motor

Az ütéscsillapító felület kialakítása homokkal történik. A csatolt árajánlat tartalmazza a szállítást, a telepítési költséget, az összeszerelést, az ütéscsillapító felület kialakítását, a játszótéri eszközök felülvizsgálatát és az első használatba vételi engedély kiadását.

A beszerezni kívánt eszközök meg felelnek a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak, illetve az azokat harmonizáló magyar jogszabályoknak, szabványoknak, környezetvédelmi előírásoknak.

Pályázatunk az előírásoknak megfelelően teljesítette a környezeti fenntarthatósági szempontokat. A megvalósítás során a védett természeti és kulturális értékek megőrzésére kiemelt figyelmet fordítottunk, a környezeti terhelést minimalizáltuk.

Támogatás összege: 4 290 432 Ft

Megvalósítás ideje: 2021. június

leader_logo_200x200.jpg
Image
kep1.jpg
Image
kep3.jpg
kep4.jpg
kep5.jpg
kep6.jpg

GYÖNGYÖSSOLYMOS KÖZSÉG

Polgármester
Asztalos Miklós

3231 Gyöngyössolymos, Szabadság út 139.

+36 37 370 511
+36 37 370 389