Polgármester bemutatkozó

Polgármester bemutatkozó

Asztalos MiklósAsztalos Miklósnak hívnak, 1963-ban születtem Gyöngyösön. Gyerekkoromat Kékestetőn töltöttem, 10 éves koromig itt jártam általános iskolába, amit aztán Parádon fejeztem be. Egerben végeztem a középiskolát, ahol autószerelő szakmát szereztem.

1986-ban megnősültem, két gyermekünk született. A lányaink mára felnőttek, az idősebbik lányom révén kétszeres boldog nagypapa vagyok a 4 és 7 éves unokáimmal. Feleségem könyvelőként dolgozik, Gyöngyösön.

A sport mindig fontos része volt az életemnek. Országos válogatott sí versenyzőként többszörös korosztályos és felnőtt magyar bajnoki címeket szereztem. 1988-ig ez jelentette a megélhetést is számomra. Ez az életforma megtanított csapatban dolgozni, hinni magamban, keményen küzdeni a céljaimért.

1989-től, az akkori Gagarin Hőerőmű Vállalat, mátraszentistváni sí bázisának voltam a gondnoka. Testvéremmel közösen a sí csapat edzőjeként tevékenykedtünk, amit a mai napig lelkesen végzünk.

A sícentrum magánosítása után – 2005-től – a Heves és Nógrád megyei cégek gépellátásával és termelés támogatásával foglalkozom, az Atrex Kft.-nél.

1989-ben, immáron 30 éve költöztünk Gyöngyössolymosra a Dózsa György utcába.

Mindig igyekeztem aktív társadalmi életet élni. 2007-ben megalapítottuk a Solymos Hagyományőrző Egyesületet, fontos közösségi szerepet vállalva ezzel településünk életében. Számtalan tevékenységünk közül a teljesség igénye nélkül kiemelném a Bábakő kiszabadítását a szemét fogságából, Solymos főterén sólyom szobor létesítését (közadakozásból), Kerek-gyepi kettős kereszt felállítását, Malomkő kulturális újság többszöri kiadását stb.

2014-től képviselőként tevékenykedem, a Szociális -, Kulturális - és Sport Bizottságnak vagyok a tagja. Képviselői munkám során fontos volt számomra a lakossággal való közvetlen kapcsolattartás, az észrevételek, javaslatok meghallgatása, az igények felmérése és képviselete. Keresztény értékrendemnek megfelelően igyekeztem segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak, kiemelten támogattam a kultúra, a sport, a környezetvédelem ügyét.

Sokak biztatására úgy döntöttem, hogy a 2019. évi helyhatósági választásokon elindulok polgármester jelöltként. Szeretnék egy olyan újfajta szemléletet meghonosítani településünkön, ami máshol már kiválóan működik: összefogás, széleskörű párbeszéd a lakossággal és teljes körű tájékoztatás. Mindenki számít, korra, nemre, pártpolitikai nézetre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül.

Gyöngyössolymos ma már a tősgyökeresek és a betelepülők faluja is. Azt gondolom, hogy környezetünket a lokálpatriotizmus, a hagyománytisztelet és a keresztény szellemiség jegyében kell együtt építenünk mindenkire számítva, aki tenni akar a település jövőjéért.

Számomra a polgármesteri pozíció nem egy cél, hanem egy eszköz.

Településünk életében a folyamatos, ésszerű, a lehetőségeinkhez mért fejlődés záloga, egy olyan faluvezetés, ahol az együttgondolkodás, az összefogás és egymás tisztelete a legfőbb irány, ahol egymást nem legyőzni, hanem meggyőzni akarják egy közös cél, a lakóhelyünk érdekében.

Véleményem szerint egy olyan kis településen, mint a miénk, sokkal fontosabb az, hogy a falu vezetése milyen értékeket képvisel, mint az, hogy mit mond, esetleg ígér a kampány során, amit aztán vagy betart, vagy sem.

Azt megígérhetem Önöknek, amennyiben bizalmat szavaznak nekem, hogy a rövid és hosszú távú terveinket csapatmunkában valósítjuk meg, Önökkel és a településünkön élő szakemberek bevonásával. Minden javaslatot be fogunk építeni terveinkbe, ami a településünk fejlődését szolgálja, a beruházásokkal, a fejlesztésekkel, a vállalkozók, gazdálkodók működésével kapcsolatosan, az idegenforgalom, a kultúra, a sport és a környezetvédelem területein. Mindenki fontos számunkra.

A falut érintő adatokról, információkról, eseményekről széleskörűen tájékoztatni fogjuk a lakosságot, a törvény adta kereteken belül átláthatóvá tesszük az önkormányzat munkáját.

„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.” /Széchenyi István/

2019.08.15.
Asztalos Miklós

GYÖNGYÖSSOLYMOS KÖZSÉG

Polgármester
Asztalos Miklós

3231 Gyöngyössolymos, Szabadság út 139.

+36 37 370 511
+36 37 370 389